Tuin

Een duurzaam hekwerk is zo gek nog niet

0 Love this post.15
duurzaam hekwerk

Dit artikel gaat over duurzame hekwerken. Waarom kiest men voor duurzaam en wat is precies duurzaam? Duurzame artikelen zijn de nieuwe trend in de Nederlandse en mondiale markt. DIt geldt dus ook voor hekwerken. Duurzame producten nemen namelijk vele voordelen met zich mee en deze worden dan ook beschreven aan de hand van dit artikel.

Wat is duurzaam eigenlijk?

Het woord duurzaam heeft een hele brede betekenis. Alles wat te maken heeft met maatschappelijk verantwoord leven met oog op het milieu en ecologie wordt als duurzaam beschouwd. Hierbij wordt gericht op de drie P’s, namelijk People, Planet en Profit.
Naast de welvaart en het geld verdienen is het dus zaak om voor onze Aarde te zorgen. Als dit niet gebeurt komen toekomstige generaties namelijk in moeilijkheden. Een delegatie van de VN beschrijft duurzaamheid aan de hand van de volgende definitie:

Duurzame ontwikkeling is de ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden zonder het vermogen van de toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen

Er wordt dus ook rekening gehouden met de toekomstige generaties. Wij hebben behoeften, maar door duurzaam te handelen putten we niet alle bronnen uit voor toekomstige gebruikers.

Voorbeelden van duurzame hekwerken

Is goedkoop ook duurkoop?

Bij het kiezen voor hekwerk kunt u kiezen voor niet-duurzame variant. Dit is meestal wel goedkoop hekwerk, maar niet duurzaam geproduceerd. Deze hekken zullen snel aan vervanging toe zijn en dus zal er wederom betaald moeten worden. Je kunt je dus afvragen of je wel zo goedkoop uit bent.
Een tweede nadeel van niet-duurzaam hekwerk is dat dit hekwerk vaak onnatuurlijk oogt. Het is dus niet een aantrekkelijk aanzicht om een dergelijk hekwerk te plaatsen. Bij de productie van niet-duurzame hekwerken wordt er vaak ook milieuonvriendelijk restafval geproduceerd. Ook dit is maatschappelijk niet geaccepteerd.

Hout is duurzaam

Waarom kiezen voor duurzaam?

Waarom is het advies dan om duurzaam hekwerk te plaatsen? Daarvoor zijn tal van redenen te noemen. Een van de belangrijkste redenen voor veel mensen is dat het onderhoudsvrij is. Dit wil zeggen dat je na de aanschaf en plaatsing van de hekken vrij bent van onderhoud van het hekwerk.

Wat betreft plaatsing van de hekken valt er ook weinig negatiefs te bekennen. De plaatsing is namelijk snel en eenvoudig voor elkaar te krijgen. Ook gaan deze hekwerken erg lang mee, zeker in vergelijking met de niet-duurzame variant. Een dergelijk duurzaam hekwerk gaat zo’n 15 – 20 jaar mee. Het is dus een kleine investering, waar je dan jarenlang plezier van hebt. Je hebt namelijk een hekwerk dat mooi en natuurlijk oogt en je hoeft er zelf weinig tot niets aan te onderhouden.

Het rasterwerk geeft uw woonomgeving dus een mooie en natuurlijke uitstraling. Deze hekwerken kunnen ook op vele plaatsen worden geplaatst. Gebruik het bijvoorbeeld als afscheiding voor uw tuin of erf, maar ook als weideafscherming of op de golfbaan.

Zijn er dan echt geen nadelen?

Eigenlijk zijn er bij duurzame hekwerken slechts voordelen te noemen. Het oogt in eerste instantie wat duurder dan niet-duurzaam hekwerk, maar deze hekken gaan wel langer mee. U haalt dus meer uit uw investering. Ook heeft u na de plaatsing geen omkijken meer naar het onderhoud van de hekken. Deze zijn namelijk onderhoudsvrij.

Door duurzaam te handelen heeft u zelf meer voldoening, maar ook toekomstige generaties zullen hier tevreden mee zijn. Duurzaam handelen is namelijk de nieuwe trend om ook te zorgen voor de toekomst. Als bedrijf zult u dus ook maatschappelijk worden gewaardeerd wanneer u duurzaam handelt. Dit kan in de productie van uw bedrijf zitten, maar ook in de huisvesting van het bedrijf.

Kies dus voor een duurzaam hekwerk en ervaar de voordelen!

Ook interessant

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *