Huis

Alles wat je altijd wou weten over inox trapleuningen

0 Love this post.20
inox trapleuning

Inox trapleuningen zijn in! Moderne woningen met een ouderwetse trap kunnen niet langer! Een glazen trap met een inox trapleuning aan de zijkant verhoogt in één oogopslag de waarde van je interieur. Het is ook niet voor niets dat maandelijks interieurarchitecten prijzen winnen met hun interieurontwerpen waarin trappen worden geplaatst die een combinatie zijn van inox en glas.

De eigenschappen voor een modern interieur

Inox trapleuningen hebben namelijk enkele erg leuke eigenschappen die een modern interieur nodig hebben om één geheel te vormen. Een modern interieur straalt namelijk eenvoud uit. Dat wil vaak zeggen: Witte vlakke muren, een lage diversiteit aan materialen en voornamelijk de orde en netheid. Er wordt namelijk meer dan ooit gewerkt in zones die duidelijk worden afgebakend van elkaar door een divers materiaal. Daardoor zijn inox trapleuningen zo in trek. Zie je het al voor je? Die prachtige trap met dit type leuning en daarboven een glazen balustrade? Hoe strak is dat? In het algemeen wordt buiten de keuken haast nooit met inox (op grote schaal) gewerkt, daardoor dient je inox trap als scheiding tussen twee verdiepen, twee verschillen in privacy.

Voorbeelden van een inox trapleuning in huis

Voordelen van het materiaal

Daarnaast heeft een inox trapleuning het voordeel dat het erg eenvoudig te onderhouden is en niet begint te roesten. Zo denk ik maar aan houten trappen die om de 5 jaar moeten worden behandeld, leuningen waar handen zichtbaar worden door het verslijten, houten latten die breken, vetvlekken, … Deze problemen heb je allemaal niet met een inox leuning!

Ook kan je stellen dat een inox trapleuning één van de sterkste in zijn soort is, ideaal dus voor overmatig gebruik. Je hebt het gevoel dat je te maken hebt met een erg lichte trapleuning, maar deze is feitelijk tientallen keer sterker dan een houten variant.

Ik wou jullie ook nog melden dat je natuurlijk inox leuningen kan krijgen in verschillende vormen en afmetingen. Vaak moet je wel nog opletten voor de veiligheid, zo mag je trapleuning niet lager zijn dan 90cm en mogen de openingen tussen de verschillende horizontale banen niet groter zijn dan 11cm. Hiervan kan wel worden afgeweken in de privé-woningen, maar dit zal je mij niet horen aanraden. Deze regels zijn er namelijk voor uw veiligheid!

Plaatsing en montage


Als laatste deel ik jullie ook nog mee dat het plaatsen van een inox trapleuning veilig moet gebeuren! Het is niet verplicht om een architect hiervoor te raadplegen, al zal ik ook dit niet aanraden, maar in vele doe het zelf zaken kan je al standaard pakketten krijgen om uw eigen inox trapleuning te installeren. Dit kan tegen erg economische prijzen!

Ook interessant

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *