Huis

Retro behangpapier en wandbekleding…Top of flop?

0 Love this post.56
retro behangpapier

Steeds meer worden verfbedrijven gevraagd of oude behangpapieren nog steeds beschikbaar zijn. Tot nu toe was dit omdat sommige oude woningen een muur hadden die wat beschadigd was en dit wilden herstellen. Maar dit is nu dus niet langer het geval!

Retro is trendy!

Oude behangpapieren krijgen de naam RETRO. Retro behangpapier is een echte trend geworden. Het is wel vaker geweten dat oude materialen en trends wel eens durven terugkeren, dit is met retro behangpapier niet anders! Retro wandbekleding komt weliswaar vaak niet in dezelfde vorm voor als vroeger.

Het is namelijk zo dat retro behangpapier vaak maar één muur van de ruimte bekleedt. Dit noemen ze dan een accentmuur. Vaak worden de meest beeldende wandbekledingen gekozen zoals plantjes, bloemen, maar daarnaast zijn ook de meest abstracte vormen een echte trend aan het worden.

Hoe komt het dat de wandbekleding deze retro vormen aanneemt?

Wel dat is erg eenvoudig te verklaren! Vele mensen wonen in een nieuw huis waar de muren een kleurtje hebben, maar daarnaast wordt er in moderne interieurs zo weinig mogelijk geplaatst. Door gebruik te maken van retro behangpapieren proberen we toch een persoonlijke touch aan het interieur te geven? Maar omdat je hele ruimte behangen het moderne karakter uit de woning haalt, wordt gekozen voor slechts 1 accentmuur te nemen. Oordeel gerust zelf, maar ik denk dat de beelden die ik gekozen heb de kwaliteit van retro behangpapier aantonen.

Wat ook wel erg leuk kan zijn, is een bepaalde muur behangen in stroken (als het behangpapier dat natuurlijk toelaat). Zo kan je ook een erg leuk effect creëren wat je zonder het retro behangpapier niet zou in slagen. Stel je voor dat je plaatselijke schilder moet beginnen bloemetjes schilderen op je muren… dat zou onbetaalbaar zijn!

Voorbeelden retro behangpapier

Even ter informatie: Behangpapier is nooit weg geweest, het is zo modern dat ze zelfs het woord toegepast hebben in de digitale wereld, met name: WALL PAPER… (bureaublad-achtergrond van je computer scherm). Tik maar eens wallpaper in op Google, dan zal je wel begrijpen wat ik bedoel.

Ook interessant

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *