Tuin

Hier zijn ze dan, de top 3 tuin stenen van België

0 Love this post.5
top 3 tuin stenen belgie

Wist je dat er ook in de tuinen verschillende rages bestaan. Zo heb je soms dat als bepaalde bekendheden of voorbeeldfiguren een bepaalde steensoort gebruiken als tuin stenen, talloze mensen dit voorbeeld volgen. Hierdoor maakt deze steen verdeler natuurlijk grote winsten. Soms gebeurt het ook dat steenhandelaars een bepaald doel steunen waardoor ze natuurlijk ook extra verkopen.

Blauwe hardsteen

Natuurlijk zijn er in het laatste decennium tal van deze rages geweest in de tuin stenen. Zo had je vooreerst de bekende blauwe hardsteen of nog Petit Granit. Het is een kalkgesteente die een min of meer uitgesproken blauwgrijze kleur bezit. De ontginning van dit gesteente gebeurt in de streken van Neuville. Daarnaast is er weinig verschil te zien met de Chinese blauwe hardsteen, maar het verschil merk je al vlug na enkele jaren. Het is namelijk zo dat de Chinese versie minder hard is en bijgevolg veel sneller verslijt.

Grès tuin stenen

Een andere echte mode waren de Grès-tuin stenen. Dit is een erg zachte Belgische zandsteen die erg eenvoudig is om af te vlakken. Ze worden vaak gebruikt voor de aanleg van opritten met kasseien bij klassieke woningen als bij het restaureren van hoeves. Dit gesteente werd tot voor kort ontgonnen van Luik tot Namen langsheen de Maas, helaas werd de ontginning hiervan stopgezet.

Platines

De laatste soort die vooral momenteel in de mode zijn, is de Platinen of Platines. Het is een vergelijkbaar gesteente als de Grès-stenen, maar ze zijn nog vlakker en dus ideaal om wandelpaadjes of terrassen aan te leggen. Ze worden zowel bij pastoriewoningen als bij uiterst moderne woningen gebruikt. Dit gesteente is ook erg eenvoudig in onderhoud en bijgevolg een echte aanrader! De kleuren van deze tuin stenen varieert van grijs tot lichtgrijs.

De top 3 tuin stenen op foto

Ook interessant